Spašavanje podataka sa optičkih uređaja

Spašavanje podataka sa CD-a, DVD-a i Floppy disketa vrši se pomoću specijalnog softvera koji uspješno spašava podatke sa ovakvih medija.

Standardi proizvodnje i kapaciteta, kao i dugogodišnja prisutnost ove vrste medija, predstavljaju olakšavajuću okolnost za spašavanje podataka. Mediji o kojima je riječ su prijenosni i problemi sa njima su uglavnom mehaničke prirode.

Oštećenja površine medija onemogućuju čitaču pravilno čitanje podataka. Računalo daje naredbu da se oštećeni sektor ponovo pročita, ali ukoliko je oštećenje takvo da je podatak nemoguće pročitati, neispravan medij blokira računalo.

Problemi koji se kod ove vrste medija mogu javiti su obrisani ili prepisani podaci, nezavršene sesije snimanja diskova, bad sectori na floppy disketama…


Uništavanje podataka

Trajno brisanje podataka moguće je na dva načina:

1. Upisivanjem novog sadržaja preko postojećih lokacija (što nije moguće kada je disk neispravan)
2. Demagnetizacijom

Demagnetizacija je postupak brisanja podataka jakim magnetskim poljem i koristi se kada je potrebno bespovratno uništiti podatke. Posebno je zgodno kod neispravnih diskova čijem sadržaju nije moguće pristupiti radi brisanja.

HelpDisc posjeduje ‘‘Degausser” kojim je moguće trajno obrisati podatke na gotovo svim suvremenim uređajima za pohranu digitalnih podataka na računalu koji funkcioniraju na principu magnetskog zapisa.

Hitan start i 00-24

Hitan start je usluga kod koje se dijagnozi pristupa odmah po prijemu medija u toku radnog vremena. Usluga Hitan start se dodatno naplaćuje na cijenu spašavanja podataka prema našem cjeniku.

Obično klijent isti dan sazna o kojoj je vrsti kvara riječ kao i cijenu spašavanja, osim u slučajevima kada je medij prekasno primljen da bi se isti dan, u toku radnog vremena, dijagnoza mogla utvrditi.

0-24h je posebna usluga koja ima apsolutni prioritet nad svim ostalim poslovima. Spašavanje podataka se vrši ODMAH, bez obzira na radno vrijeme, vikende i blagdane, sve do konačnog spašavanja podataka.

Usluga 0-24h se dodatno naplaćuje na cijenu spašavanja podataka prema našem cjeniku.

Usluge Hitan start i 0-24h se naplaćuju bez obzira na ishod spašavanja.

Pogledajte još i...

Kranjčevićeva 22,
Zagreb

helpdisc@helpdisc.hr
skype: helpdisc-croatia

+385 (0)1 36 46 700
+385 (0)99 75 45415

Radno vrijeme
radnim danima 9-17h

Poštovani posjetitelji,

 

Obavještavamo Vas da je HelpDisc d.o.o. prestao s radom na teritoriju Hrvatske. 

 

Ukoliko ste već u proceduri i imate logističko-tehnička pitanja možete nas kontaktirati na:

+385 (0)99 75 45415
 

Ukoliko imate potrebu za novim spašavanjem podataka kontaktirajte naš ured u Beogradu:

 

office@helpdisc.rs
+381 11 361 43 43
+381 65 361 43 43

 

Lijep pozdrav